به گزارش جام جم آنلاین، سلمان اسحاقی درباره برنامههای مجلس برای بهبود شرایط درمان و بازار دارو افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت ۱۱ میلیارد یورو برای تامین کالاهای اساسی در نظر گرفته و کمیسیون و بهداشت و درمان پیشنهاد داده است که از این میزان ۳.۵ میلیارد یورو به دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک اختصاص پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه این روزها به دلیل تحریمهای ظالمانه غرب در حوزه دارو با مشکل رو به رو شدهایم، عنوان کرد: در این شرایط ما نباید خود تحریمی انجام داده و برای کنترل قیمت بازار دارو ارز دولتی را به موقع تخصیص ندهیم.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در این شرایط صحبت از حذف ارز دولتی میشود و اینکه میخواهند با پرداخت ریال به بیمهها این مساله را جبران کنند.
اسحاقی یادآور شد: تجربه نشان داده است که این رویکرد موفقیت آمیز نیست. برای نمونه در سال ۱۴۰۱ مدیریت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به دولت دادیم و دولت را مکلف کردیم که قیمتها نسبت به شهریور ۱۴۰۰ افزایش پیدا نکند. اما دولت موفق نشد و در نتیجه نه فقط با کمبود دارو بلکه با افزایش قیمت دارو نیز مواجه شدیم.
وی با تاکید بر اینکه در خصوص دارو نمیتوان به آزمون و خطا دست زد، هشدار داد: چنانچه یک آزمون و خطای دیگری در حوزه دارو تجربه شود با مرگ و میر مردم مواجه خواهیم شد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نباید کاری انجام دهیم که مردن برای مردم ارزانتر از درمان شود. به عبارت دیگر اگر ما ارز دارو و تجهیزات پزشکی را حذف کنیم، درمان برای مردم گرانتر از مرگ خواهد شد.
اسحاقی یادآور شد: در این شرایط وقتی شخص متوجه شود که نمیتواند از پس هزینههای تشخیص، دارو و درمان برآید، درمان را کامل انجام نخواهد داد و این مساله به مرگ شخص منتهی خواهد شد. در واقع این رویکرد نشان دهنده دخالت مستقیم دولت در مرگ و میر جامعه خواهد بود.
وی اظهار داشت: به همین دلیل کمیسیون و بهداشت و درمان مجلس، وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو مخالف حذف ارز دولتی در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی هستند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی جایگزین آن خواهد شد و در چنین شرایطی میتوان گفت قیمت دارو حدود ۱۰ برابر میشود.
وی درباره اینکه در این شرایط آیا بیمهها نمیتوانند هزینههای درمان را پوشش دهند؟ نیز گفت: ما مخالف سفت و سخت این هستیم که ما به التفات خدمات ارزی در اختیار بیمهها قرار بگیرد، چون بیمهها عدم توانایی خود را نسبت به تعهدات گذشته خود اعلام کرده اند. به همین دلیل اضافه کردن به این تعهدات سبب آسیب بسیاری خواهد شد.
اسحاقی با اشاره به اینکه حقوق شهروندان متناسب با تورم افزایش پیدا نکرده است، توضیح داد: به این ترتیب با افزایش قیمتها بیمار قادر نخواهد بود که هزینههای درمان را بپردازد و به این نتیجه میرسد که مرگ ارزانتر از درمان است.
وی درباره اینکه چه بخشی به دنبال حذف ارز دارو است؟ تصریح کرد: ما از آقای دکتر پزشکیان گلایه داریم. لازم به یادآوری است که ایشان حدود دو دهه عضو کمیسیون بهداشت و درمان بودند و اشراف کاملی به این مسائل دارند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در واقع ما از مشورتهایی که به شورای اقتصادی دولت داده میشود گلایه داریم، چراکه تصمیمات در این شورا گرفته میشود.
اسحاقی خاطر نشان کرد: یکی از دلایلی که مردم به جناب پزشکیان اعتماد کردند، صحبتهای ایشان در خصوص ناعدالتی در حوزه درمان بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود